10 dingen om in de zomer met kinderen te doen

Het is zomer! Lange nachten, warme dagen, gezelligheid en familieplezier zijn weer terug. De zomer met kinderen betekent meer vrije tijd voor hen, maar het verhoogt ook de kans op verveling.

Tijdens vakanties brengen kinderen meer tijd thuis door en hebben ze niet langer een strak schema, maar meer vrije tijd. Daarom is het belangrijk om de zomer met kinderen zo snel mogelijk te plannen. Het vaststellen van bepaalde routines en schema's zal van essentieel belang zijn, vooral voor gezinnen waarvan de ouders tijdens deze maanden blijven werken. Vandaag beschrijven we 10 dingen om in de zomer met kinderen binnen en buiten het huis te doen. Mis ze niet!

Wat te doen in de zomer met kinderen?

Kinderen van alle leeftijden kijken uit naar de zomer om vrije tijd te hebben, maar met zoveel tijd thuis zijn er momenten dat kinderen zich vervelen. Maak je geen zorgen, wij kunnen je helpen!

Op internet zijn miljoenen activiteiten te vinden om de zomer met kinderen door te brengen. Wij hebben een lijst samengesteld van de origineelste, eenvoudigste en meest gezinsvriendelijke activiteiten.

Gepersonaliseerd "Número Uno" kaartspel

Het eerste wat je kunt doen is flexibele schema's en routines maken, zodat kinderen, op de een of andere manier, de tijd niet uit het oog verliezen. Dit zal hen helpen een bepaalde routine aan te houden, zodat het voor hen niet al te moeilijk zal zijn zich aan te passen aan de terugkeer naar school.

De taken en activiteiten die we hebben samengesteld variëren naar gelang de leeftijd van het kind, en je kunt ze ook personaliseren en aanpassen aan uw eigen mogelijkheden. Hier gaan we!

Plannen met kinderen tijdens de zomer

  • Verkennen: als je kinderen hebt en je afvraagt wat je in de zomer moet doen, is dit voor ons de beste optie. Reizen, verkennen en nieuwe plaatsen ontdekken. Het beleven van avonturen met het gezin zijn een klassieker in de zomer en een gegarandeerd succes. Neem de kleintjes mee om nieuwe plaatsen te ontdekken, nieuwe steden te verkennen of door de natuur te struinen. Maar pas op voor de hitte! Je moet altijd de beste tijden kiezen voor uitstapjes en wandelingen. En vergeet niet om jezelf constant te hydrateren met drinkflessen. Kinderen vinden het heerlijk om water te drinken met een gepersonaliseerde drinkfles speciaal voor hen.
  • Afkoelen: Een middag aan het zwembad met hun vriendjes of uitstapjes naar het strand omringd door zand en zee zijn de beste zomerplannen met kinderen. Je kunt ervoor kiezen om op het strand een hapje te eten met iets fris om je energie weer aan te vullen onder de parasol en verder te spelen! Wij houden van plannen in de natuur, dus kozen wij voor het avontuur van zwemmen in de rivier, een belevenis voor de kleintjes!

Ronde handdoek gepersonaliseerd met naam of foto

  • Koken: Zonder twijfel is koken een van de beste zomeractiviteiten voor kinderen. Koop een gepersonaliseerd schort met hun naam erop zodat ze zich een professionele chef voelen en laat ze experimenteren met eten. Koken zal een van de leukste en gezelligste manieren zijn om een zomerochtend door te brengen. Neem kennis van deze heerlijke recepten: taarten, gezonde zelfgemaakte ijslolly's, zelfgemaakte pizza's, fruitspiesjes en nog veel meer kindvriendelijke opties.

Gepersonaliseerde schort voor volwassenen en kinderen

  • Spelen en bewegen: schilderen, dansen, rennen, springen en plezier maken met vriendjes of broertjes en zusjes. Er zijn duizenden manieren waarop kinderen zichzelf kunnen vermaken en de meeste daarvan zijn in alle seizoenen van het jaar gangbaar, of het nu warm of koud is. Maar vandaag raden we enkele super originele en gepersonaliseerde zomerspelletjes voor kinderen aan. Wat dacht je van "Número Uno" kaartspel met gepersonaliseerde foto's van de kleintjes? Als je van traditionele spelletjes houdt, mag je het Mens, wees niet boos! of de door en voor de kleintjes ontworpen ganzenbord spel met foto's niet missen. Kies met hen hun beste foto en laten we spelen!
  • Speciale zomerplannen: één keer per week kun je met het hele gezin een consensus bereiken om een heel speciaal plan te maken. Ga bijvoorbeeld kamperen in de tuin of op het terras, slaap onder de sterrenhemel, organiseer een gezinspicknick, een zomerbioscoop met een film die jullie allemaal leuk vinden, karaoke, een schattenjacht rond het huis of begin een stadsmoestuin.
  • Leren en kennis consolideren: De zomer met kinderen is synoniem met geluk en avontuur. Het is echter van belang dat kinderen, voor zover dat mogelijk is, niet volledig afhaken en blijven leren of hun kennis consolideren. Om hen niet te verzadigen, is het het beste een huiswerkschema op te stellen. Op die manier weten je kinderen wanneer het tijd is om te leren. Stimuleer lezen, schrijven en rekenen, maar laat ze ook leren over en nieuwsgierig zijn naar andere onderwerpen.

Gepersonaliseerde spiraal notitieboekjes

  • Handvaardigheden: Breng de artiest in hen naar boven. Met een notitieboekje en een potlood kunnen kinderen wonderen verrichten. Maar je kunt veel verder gaan door gerecycleerde materialen te gebruiken om hun eigen spelletjes te maken. Materiaal voor scrapbooking mag natuurlijk ook niet ontbreken. Gebruik kartonnen dozen, rollen toiletpapier of plastic flessen om ze een nieuw leven te geven.
  • Meehelpen in het huishouden: Als er iets is wat kinderen graag doen, is het volwassenen imiteren. Wat is een betere manier om dat te doen dan te helpen met huishoudelijke klusjes! We kunnen beginnen met het eenvoudigste, namelijk routines vast te stellen voor het oprapen van speelgoed, het opruimen van hun kamer, het helpen van mama en papa bij het dekken van de tafel of hen meenemen om boodschappen te doen. Kinderen voelen zich graag nuttig. Laat ze dus niet buiten je plannen!
  • Zich lekker vervelen: Soms zien we verveling als een negatief aspect. Maar niets is minder waar. Kinderen de tijd geven om zich te vervelen is een van de belangrijkste dingen om te doen in de zomer. Ze zullen zelf beginnen te experimenteren en hun creativiteit en verbeelding stimuleren. Probeer hen degene te laten zijn die met nieuwe plannen en activiteiten komt.


Als je twijfelt over wat te doen in de zomer met kinderen, vergeet dan niet dat ze vooral plezier moeten hebben. Kinderen moeten kind kunnen zijn: spelen, vies worden, zich vervelen en bovenal gelukkig zijn!


Kun je ons meer vertellen over de mogelijkheden en activiteiten voor kinderen in de zomer? We lezen die graag. Bezoek ook onze website en bekijk onze nieuwe zomercategorie voor volwassenen en kinderen.