Ganzenbord en Mens, wees niet boos! met eigen foto's bedrukken

spel
9,95
Geleverd op dinsdag 26 november met snelle verzending. Plaats je bestelling voor 5 uur 54 min.

Model
Details
  • Afmetingen: 20 cm (Breedte) x 20 cm (hoogte) x 0,3 cm (dikte)
  • Geen minimumhoeveelheid, vanaf 1 eenheid
  • Materiaal: ecologische kartonnen.
  • Ontwerp beschikbaar voor 4 spelers.
  • Inclusief dobbelbekertjes en dobbelstenen.
  • Bij Mens, wees niet boos! is het beginpunt van elke speler gepersonaliseerd.
  • In het ganzenbord zijn sommige velden en het midden van het bord gepersonaliseerd.
  • ID: #17345
  • Meer details

Ontwerpen

Recensies

Beschrijving

Het traditionele ganzenbord en Mens, wees niet boos ... nu gepersonaliseerd!

Herinner jij je die middagen in huis toen je een kind was en mythische spelletjes speelde zoals Mens, wees niet boos! of ganzenbord met de hele familie? Nu kun je je die middagen opnieuw beleven, want bordspellen zijn weer in de mode. Je kunt het echter op een andere manier doen dan de traditionele.

We hebben volledig gepersonaliseerde Mens, wees niet boos! of ganzenbord spellen. Plaats foto's van jezelf en je gezin om ze persoonlijker te maken en je krijgt een bord dat afwijkt van het origineel. Je kunt het complete pakket met beide spellen kopen om nog meer uren plezier met je gezin te beleven. Het is een ideaal cadeau voor Kerstmis.

Het zijn klassiekers die nooit uit de mode raken en leuk zijn om met vrienden en familie te spelen. Want er is niets beter dan die oude bordspelmiddagen met je geliefden.

Er worden twee verschillende borden geleverd; een met het ganzenbord en de andere met Mens, wees niet boos!. Ook de bekers en dobbelstenen worden meegeleverd, zodat je direct na ontvangst non-stop kunt gaan spelen. Maar wat de spellen van andere spellen onderscheidt is de personalisatie. Je zult geen andere spellen zoals deze in de winkels vinden.

Bij het gepersonaliseerde Mens, wees niet boos! spel wordt het beginpunt van elke speler gepersonaliseerd en kun je de foto van de speler in zijn favoriete kleur erop zetten. Terwijl in het gepersonaliseerde ganzenbord 14 velden en het midden van het bord te personaliseren zijn. Wie hierop terechtkomt, moet hetzelfde aantal ogen verder tellen. Het is dus niet mogelijk dat een speler zijn beurt beëindigt op een hokje met een gepersonaliseerde foto.

Het is een must in elk huis en nu heb je de kans om het meest exclusieve model met jouw favoriete foto's te verkrijgen. Breng de traditie met ons terug en geniet met het gezin van deze leuke bordspellen.

Gepersonaliseerd Mens, wees niet boos! spel

Gepersonaliseerd Mens, wees niet boos! spel

Een Mens, wees niet boos! spel met foto's! Hoeveel jaren er ook voorbij gaan, het Mens, wees niet boos! spel zal altijd de koning van alle bordspellen blijven. Als je eenmaal met een spel begint, kun je er niet meer mee ophouden tot je het hebt uitgespeeld! En als het een gepersonaliseerd spel is, is het nog leuker. Je kunt elk beginpunt op het bord een eigen persoonlijk tintje geven, zodat elke speler zijn eigen confortzone heeft, met zijn favoriete foto of afbeelding.

Materiaal: MDF hout met een polyester coating.

Spelregels: Hoe speel je Mens, wees niet boos!

De spelregels van Mens, wees niet boos! verschillen enigszins van land tot land, maar de basisregels blijven hetzelfde. De algemene regels voor het spel zijn:

  • Het is een spel voor 2 tot 4 spelers. Aanbevolen leeftijd: 4 jaar en ouder.
  • De fiches (pionnen) van de spelers worden aangeduid met kleuren (vier van elke kleur), evenals de thuisbasis en het startveld. De kleuren zijn: geel, blauw, rood en groen.
  • Elke speler begint met zijn stukken op zijn thuisbasis, dat is het grote veld van zijn kleur in een van de hoeken van het bord.
  • Het spel wordt om beurten gespeeld, te beginnen met een willekeurig gekozen speler. In elke beurt gooit de speler de 2 dobbelstenen en verplaatst zijn of haar pionnen, als dat mogelijk is.
  • Het spel Mens, wees niet boos! bestaat uit het verplaatsen van de pionnen over het bord, het aantal vakjes dat is aangegeven na het gooien van de twee dobbelstenen, en de winnaar is de eerste speler die al zijn of haar pionnen in het laatste vakje krijgt, het vakje in het midden van het bord.
  • In elk vakje kunnen slechts twee pionnen samen staan, van dezelfde speler of van verschillende spelers.
  • Dubbele worpen met dobbelstenen (dubbel 1, dubbel 4, enz.) geven recht op een nieuwe worp. Indien echter 3 maal achtereen dubbel wordt gegooid, wordt de speler gestraft door zijn meest gevorderde pion terug te leggen op het startveld.
Mens, wees niet boos! gepersonaliseerd met fotos

Dit zijn de basisregels, maar er zijn enkele aanvullende regels die het spel interessanter maken. Nogmaals, in elk land kunnen er variaties zijn, maar hier hebben we het over de meest gebruikelijke en gebruikelijke regels.

Regels voor de start

Om je pionnen uit je thuisbasis te krijgen, is het niet genoeg om gewoon de dobbelstenen te gooien en te zien wat er uitkomt. Er zijn enkele specifieke regels:

  • Om een pion uit een thuisbasis op het startveld te krijgen, moet je een minstens een 6 gooien met de dobbelstenen.
  • Als er een dubbele 6 wordt gegooid, kan de speler kiezen om ofwel: 2 pionnen tezamen op het startveld te zetten (het kleine vakje van hun kleur). Of hij kan slechts één pion trekken, en onmiddellijk 6 velden opschuiven met diezelfde pion.
  • Het eerste veld dat wordt gevonden als de speler uit de thuisbasis naar buiten komt, is het startveld van die speler. Het heeft de kleur van de speler. Als dat veld al bezet is door 2 pionnen, en de speler die eigenaar is van dat veld een 6 gooit en dus een pion moet trekken die beschikbaar is in de thuisbasis, dan moeten de pionnen die op dat veld stonden terug naar hun eigen thuisbasis (tenzij het de eigen pionnen zijn).

Regels voor het spelverloop

Na de regels voor het spelbegin gezien te hebben, kijken we nu naar andere regels die tijdens het spelverloop worden gebruikt:

  • De cijfers van de worp met de twee dobbelstenen kunnen gesplitst worden. Bijvoorbeeld, als je een 2 en een 5 gooit, kun je twee vakjes vooruit met de ene pion en vijf vakjes met een andere pion. Of je laat een pion het aantal stappen zetten dat met beide dobbelstenen is gegooid.
  • Als de speler slechts één pion in het spel heeft, kan hij de worp niet splitsen, en is hij verplicht het aantal stappen te zetten met deze pion dat met beide dobbelstenen gegooid is.
  • Wanneer een pion het rijtje eindvakjes binnenloopt om het eindvakje te bereiken, wordt er met slechts één dobbelsteen gegooid.
  • Om in het einddoel te komen, moet je het exacte aantal resterende vakjes gooien. Als je te ver gaat, moet de pion naar achteren.

Hoe gooi je de pionnen van een andere speler van het bord af

Een pion verliezen door van het bord afgegooid te worden is het slechtste wat een speler kan overkomen. Of, van de andere kant gezien, is afgooien van pionnen van andere spelers het meest heilzame.

Als een speler de dobbelstenen gooit, zijn pionnen verplaatst, en een van de pionnen eindigt op hetzelfde vakje als een pion van een andere speler, dan gooit hij de reeds aanwezige pion van het bord. Als dit gebeurt, moet de afgegooide pion terug naar de thuisbasis. En de speler die de andere pion van het bord gegooid heeft mag, als beloning, 20 vakjes tegelijk vooruit, met dezelfde pion of met een andere pion die op het bordspel staat.

Uitzondering: op het bord staan enkele velden met een cirkel in het midden. Deze velden zijn "veilig", en de pionen die daar staan zijn daar veilig. Ze kunnen niet van het bord afgegooid worden.

Regels voor de aankomst van de pionnen op het eindvakje

Wanneer een pion het eindvakje bereikt, mag de speler als beloning 10 vakjes vooruit met een andere pion in het spel.

Hoe blokkeer je de pion van een medespeler in Mens, wees niet boos!

Als een speler 2 pionnen van zijn kleur op hetzelfde veld plaatst, kunnen de andere spelers dat veld niet oversteken en zijn ze verplicht te wachten tot het opengebroken is. Echter, als de speler die twee pionnen op eenzelfde veld heeft staan in zijn beurt dubbel gooit, is hij verplicht zijn pionnen van dat geblokkerde veld te verplaatsen, en dat veld dus te openen.

Wat is de oorsprong van Mens, wees niet boos!?

De oorspronkelijke naam van Mens, wees niet boos! is "pachisi", en werd in de 16e eeuw in India uitgevonden. Mens, wees niet boos! is een variant van dit eerste originele spel.

Het ontwerp van het bord is gebaseerd op het luchtfoto van de tuinen van de veroveraar Abdul Momin. Het midden van het bord vertegenwoordigt een troon, de plaats van de veroveraar of sjeik. Aan de andere kant staan de figuren voor Indiase vrouwen die naar het midden van de paleistuinen willen oprukken.

Gepersonaliseerd ganzenbord

Het traditionele ganzenbordspel, nu opnieuw uitgevonden. Maak je eigen ontwerp en speel met je familie en vrienden het traditionele ganzenspel op een totaal andere manier. Jij zult de origineelste van allemaal zijn! Koop dit spel, gemaakt met de nieuwste druktechnologie, en sta versteld van de kwaliteit ervan.

Je kunt het midden van het bord (het doel van het spel) personaliseren met een grote foto. En ook 14 velden in de loop van het spel, met 14 verschillende foto's. Deze gepersonaliseerde velden zijn de velden waar je "van gans naar gans" springt.

Regels: hoe speel je ganzenbord

Dit zijn de basisregels, snel uitgelegd:

  • Aantal spelers: 2 tot 4. Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar.
  • Elke speler doet mee met een fiche van een andere kleur.
  • Het doel van het spel is om in zo weinig mogelijk beurten het midden van het bord te bereiken, het grote vierkant.
  • Het spel wordt om beurten gespeeld. Een willekeurig gekozen speler begint. In elke beurt gooit de speler 1 dobbelsteen en gaat zoveel vakjes vooruit als de dobbelsteenworp aangeeft.
  • De vakjes op het bord zijn allemaal genummerd, en sommige hebben speciale kenmerken voor speciale acties, die we later zullen zien.

Regels voor elk speciaal veld

Als een speler aan de beurt is, gooit hij met de dobbelsteen, waarna hij zijn pion zoveel velden moet verplaatsen als men ogen gooit met de dobbelsteen.

Gepersonaliseerd ganzenbord met fotos
  • Als de speler op een GANS-vakje terechtkomt (in ons gepersonaliseerde ganzenbord spel zijn dit de vakjes met een gepersonaliseerde foto) heeft hij of zij het recht om door te gaan naar het volgende GANS-vakje, en kan vervolgens nogmaals met de dobbelsteen gegooid worden.Het is dus niet mogelijk dat een speler zijn beurt beëindigt op een hokje met een gepersonaliseerde foto.
  • Als je op een BRUG veld komt (velden 6 en 12) moet je je pion naar de andere brug verplaatsen. Met andere woorden, of je gaat vooruit van vakje 6 naar vakje 12, of je gaat terug van vakje 12 naar vakje 6. Daarna gooi je weer met de dobbelsteen.
  • Als je in de HERBERG belandt (veld 19), ben je één beurt uit het spel (er wordt gezegd dat je in de herberg slaapt).
  • Als je in de PUT valt (vak 31), kun je de dobbelstenen niet opnieuw gooien totdat een andere speler dat vakje passeert. Je moet dus wachten op redding om uit de put te komen.
  • Als je de pech hebt op het DOOLHOF-vakje te belanden (vakje 42), moet je terug naar vakje 30.
  • Je kunt in het GEVANGENIS terechtkomen (vakje 52), en dat betekent 2 beurten zonder te spelen.
  • Er zijn twee vakken, DOBBELSTENEN genaamd (26 en 53), die op dezelfde manier werken als de brug: als je op één van deze velden landt, ga je naar het andere, en gooi je opnieuw met de dobbelsteen.
  • Het slechtste veld in het spel is het DOOD (vak 58). Als je daar landt, gaat de pion terug naar het begin, naar vakje 1, om opnieuw te beginnen.

De rest van de velden hebben gevarieerde patronen en hebben geen effect als je erop valt.

Wie te veel ogen gooit en daardoor voorbij de einstreep (vakje 63) zou spelen, moet vanaf de eindstreep weer terugspelen.

Hoe is het spel ganzenbord uitgevonden?

De oorsprong van het ganzenbordspel is enigszins onduidelijk, met verschillende theorieën over mogelijke auteurs. Eén theorie stelt bijvoorbeeld dat de vroegste versies van het spel aan het einde van de 19e eeuw verschenen en versierd waren met illustraties uit die tijd.

De belangrijkste theorie is dat de eerste versie een spel was dat in het midden van de 16e eeuw door Franciscus I de Medici van Florence cadeau werd gegeven aan Filips II van Spanje.

Maar de oorsprong zou ook veel ouder zijn, want het spel zou zijn uitgevonden door de Grieken rond de 13e eeuw v.Chr. Er is een archeologische vondst gedaan, de Phaistos-schijf, die dateert uit 2000 v. Chr. en die deze oorsprong kan bevestigen.

Voordelen van ChromaLuxe glanzend hout

  • Afbeeldingen worden rechtstreeks in onze speciale gecoate houtlaminaten aangebracht, waardoor een ongeëvenaarde kleurlevendigheid en resolutie ontstaat.
  • Unieke substraten en coatings zorgen voor een ongelooflijke kras- en slijtvastheid.
  • Deze houtprints gaan een leven lang mee en zijn bestand tegen vergeling en weersinvloeden.
  • Deze speelborden kunnen worden schoongeveegd met een doek bevochtigd met allesreiniger, zodat je afbeeldingen zonder problemen kunnen schitteren.
ChromaLuxe