Tips om terug naar school te gaan

De terugkeer naar de routine na de zomer kan voor iedereen moeilijk zijn, vooral voor kinderen. Hun klasgenoten en leraren weer zien en een dagelijkse routine hebben, zijn slechts enkele van de veranderingen die zij met de komst van augustus of september onder ogen zullen moeten zien. Maar er zijn een paar trucjes om back to school makkelijker en leuk te maken. Wij geven je enkele tips om je voor te bereiden op de terugkeer naar school en enkele ideeën die niet mogen ontbreken in de rugzak van jouw kind voor dit schooljaar.

Alles is makkelijker met een goede voorbereiding

Elke zomer bereiden miljoenen ouders zich met hun kinderen voor op de terugkeer naar school. Sommigen voor de eerste keer, terwijl anderen al ervaring hebben. Maar iedereen probeert het zo goed mogelijk te doen, zodat de kinderen het schooljaar met enthousiasme beginnen. Elk jaar bevelen psychologen een reeks tips aan waarvan je er vele vast al uit het hoofd hebt geleerd. Het is van essentieel belang de nieuwe routine van tevoren vast te stellen, zodat deze in augustus of in september wanneer de school (weer) begint niet meer zo abrupt zal zijn. Nieuwe bed- en wektijden, etenstijden, etc. Het is ook een goed moment om de vrije tijd te reorganiseren, d.w.z. dat je in de zomer misschien meer tijd hebt besteed aan tv-kijken of spelen op de computer.

Met de terugkeer naar school komen ook de verantwoordelijkheden terug en het is beter dat je kinderen dit zo snel mogelijk weten. Je kunt een kleurrijke kalender opstellen waarin je het nieuwe lesrooster, buitenschoolse activiteiten, huiswerk, etc. kunt opnemen. Als je niet veel aandacht hebt besteed aan de boeken met oefeningen die je misschien aan het begin van de zomer hebt gekocht, is het nu misschien een goed moment om er eens naar te kijken. De laatste studiedagen zullen je kinderen in staat stellen beter voorbereid en zonder leemten door het verstrijken van de maanden aan de lessen te beginnen. Zoek naar manieren om hen enthousiast te maken over de terugkeer naar de lessen, maar overweldig hen niet door stress of angst te creëren. Benadruk de positieve aspecten en zie het als een nieuwe fase in het leren van nieuwe concepten.

Maak de rugzak klaar!

Een van de belangrijkste aspecten voor de terugkeer naar school is het klaarmaken van de rugzak voor school. Het kan een heel goede activiteit zijn om samen met je kind de boeken en al het nodige materiaal voor het nieuwe schooljaar te kopen. Op die manier zijn zij het die hun materiaal kiezen. En wat is een betere manier om dat te doen dan met artikelen die volledig door hen gepersonaliseerd zijn? Op die manier zullen ze staan te popelen om ze voor de eerste keer te gebruiken. Bij Wanapix vind je alles wat je nodig hebt en kun je het vormgeven zoals jij wilt. Hieronder een overzicht van enkele onmisbare benodigdheden voor dit schooljaar:

Als je nog meer ideeën nodig hebt, kun je op onze website nog meer artikelen vinden om perfect terug naar school te gaan: