Tips om de routine weer op te pakken

Na een welverdiende vakantie en een goede zomer is het tijd om weer in de routine te komen: terug naar school, terug naar het werk, terug naar de sportschool... Je moet de post-vakantiedepressie onder ogen zien en de terugkeer met instelling tegemoet treden. Wij geven je enkele tips en ideeën om de terugkeer naar de routine een makkie te maken.

Tips om met plezier terug te keren naar de routine

Weet je wat het post-vakantiesyndroom is? Sommige mensen krijgen er last van als ze na een periode van rust weer aan het werk gaan. Het veroorzaakt ongemak waardoor we minder goed presteren en treft vooral jonge mensen. Hieronder geven we je onze tips om het post-vakantiesyndroom te vermijden:

  • Begin een paar dagen van tevoren met je normale routine: op vakantie staan we vaak laat op en gaan we lekker laat naar bed en volgen we een ander dieet. Het is goed om een paar dagen voordat je weer aan het werk gaat te beginnen, om geleidelijk aan je normale schema weer op te pakken, zodat de verandering achteraf gezien niet zo abrupt is.
  • Organiseer je: het is van essentieel belang goed georganiseerd te zijn voor het begin van de routine. Als je geen agenda hebt, is het nu een goed moment om er een te kopen en te beginnen met alles voor te bereiden en verschillende prioriteiten te stellen.
  • Breng tijd door met je dierbaren: de laatste vakantiedagen hoeven niet verdrietig te zijn. Profiteer van elke minuut vrije tijd en doe verschillende activiteiten om je geest te laten vliegen en gemotiveerd en klaar voor de start te geraken.
  • Concentreer je op een doel: de routine kan veel draaglijker zijn als er een reden is die je wilt bereiken en werk er elke dag aan tot je dat doel hebt bereikt. Wees realistisch met je doelen, zodat ze niet tot frustratie leiden. Ze moeten haalbaar zijn, zodat elke dag een motivatie voor je is.
  • Lichamelijke activiteit, heel belangrijk: weer dagelijks bewegen is belangrijk om ons lichaam en geest op elkaar af te stemmen. Het zal u in staat stellen stress te ontladen en elke dag met opgeladen batterijen aan te komen.

Dit zijn maar een paar tips, maar het belangrijkste is dat je positief blijft en denkt aan alle goede dingen die je hebt meegemaakt en aan alle mooie dingen die nog komen. Sommige mensen grijpen de thuiskomst aan om zich voor te bereiden op de volgende reis, zodat ze extra gemotiveerd zijn.

Hoe gaan kinderen om met de terugkeer naar school?

Het syndroom waarover we het hebben, komt meestal voor bij jongvolwassenen. Maar in sommige gevallen kunnen ook kinderen eraan lijden. Gelukkig komt dit soort gevallen niet vaak voor, vooral niet als zij zich op hun gemak voelen op de school en in de klas waar zij zitten. Het is raadzaam om lange periode te voorkomen waarin kinderen met vele wisselingen van roosters en een onstabiele routines te maken hebben.

De hierboven gegeven tips gelden net zo goed voor kinderen. Het beste is hen te laten zien dat zij op je kunnen leunen en altijd kunnen zeggen hoe zij zich voelen. Samen voorbereidingen treffen om weer naar school te gaan kan een goede activiteit en een motivatie voor jullie beiden zijn. Organiseer hun schoolspullen, bekijk het positieve van terug naar school gaan en stel kleine doelen die hen motiveren om elke dag hard te werken. Wij zijn er zeker van dat je met een goede instelling weer met een glimlach op je gezicht aan de routine zult beginnen.