Hoe versier je de kerstboom met kerstballen

Kerstmis is een tijd waar bijna iedereen van houdt. Voor sommigen is het een tijd van geluk en vreugde, waarin de hele familie samen is. Voor anderen kan het een nostalgische factor zijn. Maar hoe dan ook, het is een speciale tijd van het jaar.

Kerstmis begint op de dag dat het hele huis versierd is: kerstversieringen, kerstfiguren, de kerststal ... en natuurlijk de kerstboom, als belangrijkste decoratief element, duidelijk zichtbaar in de huiskamer.

Maar we moeten de boom niet zomaar versieren: er zijn bepaalde tips die een kerstboom er beter doen uitzien. Vooral in het geval van de kerstballen, die samen met de lichtjes het meest kenmerkende element van de boom vormen. Dus in dit artikel gaan we je helpen om de kerstballen op de juiste manier in je kerstboom te hangen.

Hoe gaan de ballen in de kerstboom?

Als je de boom "naakt" voor je hebt en al jouw kerstballen al bij de hand hebt, begin je ze in volgorde van grootte te plaatsen: je begint met de grootste kerstballen, en eindigt met de kleinste, voor het geval je kerstballen van verschillende grootte hebt.

Wat de positie betreft, probeer een zekere orde te hebben, een symmetrie. Je kunt bijvoorbeeld de boom (mentaal) in rasters verdelen, en de ballen symmetrisch plaatsen. Wij adviseren zigzaggend te werken, zodat het uiteindelijke effect mooier is.

Wat komt eerst: de kerstverlichting of de kerstballen?

Zonder twijfel: de kerstballen gaan het eerst in de boom! Net als alle hangende versieringen die je in de kerstboom wilt hangen. En wanneer alles is opgehangen en goed is geplaatst, plaats je op het laatste moment de lichtjes symmetrisch rond de boom, zonder dat er zones zonder verlichting zijn en andere zones met te veel lichtjes bij elkaar. Je kunt het in een spiraal doen, van onder naar boven.

Hoeveel ballen moet je in een boom hangen?

Volgens decoratie-experts is het raadzaam terughoudend te zijn bij het versieren van het huis voor Kerstmis. Maar bij de versiering van de kerstboom kan je lekker overboord gaan met de versiering. Een kerstboom ziet er immers leuk uit als hij vol hangt met kerstballen, ornamenten, lichtjes, etc.

Natuurlijk zonder het maximale gewicht te overschrijden dat de boom kan dragen. Hij mag niet omvallen of krom staan. En de takken met hun groene bladeren moeten zichtbaar zijn. Maar met een beetje smaak en gezond verstand, ja, kun je een boom versieren met veel kerstballen.

Welke kleuren horen er in de kerstboom?

Er zijn traditionele kerstkleuren die nooit uit de mode raken. Aan de ene kant is er brons of goud, een klassieke kerstkleur. Het herinnert ons aan de kleur van de champagne waarmee we toosten, en staat voor elegantie, in een tijd waarin we allemaal onze beste kleren aantrekken.

In combinatie met goud, is er rood. Zoals het pak van Sinterklaas of van de kerstman, of de klassieke kleur van de kerstsokken die op de schoorsteenmantel hangen.

Deze twee zijn de basiskleuren. Verder zien zachte roze tinten er altijd goed uit, die rust uitstralen. Of perkament en lichtbruin, die een traditionele, rustieke en huiselijke sfeer uitstralen.

Probeer er daarom bij het versieren van de boom met gekleurde kerstballen voor te zorgen dat al deze kleuren in de kerstballen aanwezig zijn.

Vergeet niet dat je bij Wanapix jouw eigen kerstballen kunt personaliseren, met foto's van je dierbaren, of met hun namen, evenals elk ontwerp of elke kleur die je maar wilt.