Tips voor naar het strand gaan met baby's

Het is volop zomer! Het is tijd voor het strand en een geweldige familievakantie. Of je nu een nieuwe of ervaren ouder bent, deze tips om met baby's naar het strand te gaan mag je niet missen.

Hieronder vertellen we je wat je nooit mag vergeten als je met je kinderen naar het strand gaat.

Naar het strand gaan met een baby

Als je met een baby of kleine kinderen naar het strand gaat, dan kan dat een ware odyssee of een leuke ervaring zijn. Mis deze tips niet om je bij dit avontuur te helpen.

Het eerste wat je moet weten is dat deskundigen zeggen dat het niet aan te raden is naar het strand te gaan met baby's jonger dan 6-8 maanden. De reden is dat direct zonlicht zonnebrand kan veroorzaken vanwege de gevoeligheid van hun huid.

Als jouw baby bijna een jaar oud is, is het raadzaam om op koelere momenten van de dag naar het strand te gaan, wanneer de zonnestralen minder gevaarlijk zijn. Dat wil zeggen, vroeg in de ochtend of laat in de middag en altijd goed uitgerust met een pet of lichte t-shirts om hen tegen de zon te beschermen.

Dingen om mee te nemen naar het strand met een baby

Voedsel en vers water: Het belangrijkste in de zomer is om altijd gehydrateerd te blijven (zowel volwassenen als kinderen). Vergeet dus niet om in je strandtas vers water of een tupper met voedsel mee te nemen. Fruit is altijd de prima optie om ze altijd gehydrateerd en fris te houden.

Fruit in tupper

Fruit in tupper

Strand speelgoed is een geweldige manier om de kleintjes te vermaken op het strand. De klassiekers die niet mogen ontbreken zijn de emmer en de spade. Maar er zijn nog veel meer originele opties, zoals vergieten, sets van vormen, enz. Zorg ervoor dat de aquatische producten die u koopt voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften.

Strandlakens voor kinderen: Het is van essentieel belang een grote handdoek mee te nemen naar het strand, want dat wordt jouw multifunctionele handdoek. Je baby kan er in de schaduw op spelen, je kunt het gebruiken om luiers te verschonen of zelfs om er een paar dutjes op te doen.

Het belangrijkste is dat je ruimte hebt om je kind comfortabel te houden. Vergeet niet een extra handdoek in de tas te doen om ze droog te maken als ze uit het water komen - gepersonaliseerde handdoeken zijn de leukste optie!

Baby-accessoires: Vergeet niet een waterdichte toilettas of een klein tasje voor persoonlijke hygiëneproducten mee te nemen. Tissues, schoon ondergoed, kammen. En met een waterdichte tas kunnen we voorkomen dat er zand in bepaalde producten komt en kunnen we ze droog en schoon houden tijdens het hele verblijf op het strand.

Baby accessoires in waterdichte tas

Baby accessoires in waterdichte tas

Dit zijn slechts enkele ideeën en tips om naar het strand te gaan met baby's. Er zijn nog veel meer tips om rekening mee te houden, zoals welke zonnecrème je op de huid van je baby moet smeren. Wij worden nooit moe te herhalen dat kleine kinderen vaak moeten worden gekoeld en altijd in de schaduw moeten worden gehouden.