Hoe maak je persoonlijke agenda's?

Agenda's zijn onze beste bondgenoten om ons te helpen ons dagelijks leven te organiseren. Als jij veel dingen aan je hoofd hebt, dan is het ideaal om er een agenda te nemen die je helpt jouw ideeën te plannen en te organiseren. Maar welk type agenda moet je kiezen? Hieronder vertellen wij je hoe jouw persoonlijke agenda kunt maken die geheel aan jouw dagelijkse leven is aangepast.

Hoe organiseer je een agenda?

Dingen opschrijven helpt ons vaak om ze te onthouden. Daarom kun je in een agenda alle belangrijke data en gebeurtenissen noteren die je niet mag vergeten.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een agenda in je dagelijkse routine is dat het je zal helpen om productiever te zijn. Bovendien kan het niet alleen in de beroepssfeer, maar ook in de persoonlijke sfeer zeer nuttig zijn.

Gepersonaliseerde omslag van een agenda

Gepersonaliseerde omslag van een agenda

De voordelen van het gebruik van een agenda houden daar niet op. Als je graag reist, nieuwe culturen ontdekt of een cadeau wilt geven aan een reisliefhebber, zullen persoonlijke dagboeken of journals je ook helpen om alle details en reisroutes te onthouden.

Er zijn ontelbare modellen agenda's op de markt en je hebt vast en zeker wel eens gedacht dat elk van hen volstaat. Maar waarom genoegen nemen met de klassieke agenda als je jouw eigen gepersonaliseerde model kunt maken?

Hoe je eigen agenda's te personaliseren

Om je agenda te personaliseren moet je nadenken over het gebruik dat je ervan gaat maken. Als je eenmaal een duidelijk idee hebt van wat je in jouw agenda wilt opnemen, wordt het veel gemakkelijker om een gepersonaliseerde agenda te maken.

Gepersonaliseerde omslag agenda met harde kaft

Gepersonaliseerde omslag agenda met harde kaft

Personaliseer de omslag van je agenda

Vergeet niet dat de buitenkant van een agenda het eerste is wat je ziet telkens als je hem gebruikt. Daarom is het belangrijk om een ontwerp te maken dat je inspireert.

Het mooiste van een gepersonaliseerde agenda is dat je een foto, afbeelding of tekst op de omslag kunt zetten die mooie herinneringen oproept, of een inspirerend citaat. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

Maar de personalisatiemogelijkheden houden niet op bij de omslag. Er is namelijk nog zoveel meer te personaliseren aan de binnenkant.

Personaliseer de binnenkant van een agenda

  • Week- of dagweergave: Je kunt de verdeling van de pagina's van jouw agenda kiezen afhankelijk van of je liever slechts één dag per pagina hebt (met meer ruimte om te schrijven) of daarentegen liever de hele week op twee pagina's ziet.
De binnenkant van een agenda personaliseren

De binnenkant van een agenda personaliseren

  • Ontwerp binnenkant: combineer de kleuren en motieven die jij het mooist vindt om de binnenkant van een agenda te versieren. Liefhebbers van eenhoorns kunnen bijvoorbeeld kleine afbeeldingen aan de binnenranden toevoegen; voor de meer klassieke liefhebbers kan worden gekozen voor pastel kleuren en geometrische vormen en voor reisliefhebbers zijn er ook speciale ontwerpen.

Agenda's in verschillende formaten

Er is nooit genoeg ruimte voor agenda's en organisatoren. Als jij een van die mensen bent die je agenda graag altijd bij je draagt, kun je kiezen voor kleinere formaten en formaten.

Een zeer populair formaat zijn de A6-agenda's die, dankzij het wat kleinere formaat van 10,5 x 14,80 cm, het ideale formaat zijn om in een handtas mee te nemen en op elk moment belangrijke notities te maken.

Kleine agenda's voor handtassen

Kleine agenda's voor handtassen

Als je daarentegen graag elke belangrijke gebeurtenis opschrijft of elk laatste detail invult, dan ben je misschien geïnteresseerd in een gepersonaliseerde A5-agenda. Dit is het standaardformaat agenda met een ideaal formaat voor alle notities die je nodig hebt.

En omdat hij zo groot is, is hij ook perfect voor rugzakken of grote tassen, zodat je geen excuus hebt om hem niet te gebruiken.

Tot nu toe hebben we een gepersonaliseerde agenda naar onze eigen smaak gemaakt. Maar we hebben het laatste detail voor het laatst bewaard.

Gepersonaliseerde agenda met gekleurde spiraal

Gepersonaliseerde agenda met gekleurde spiraal

Bij Wanapix kun je zelf de startmaand van je agenda kiezen! Dit betekent dat je niet tot het einde van het jaar of tot september hoeft te wachten om jouw jaar- of schoolagenda te krijgen, Je kunt namelijk zelf de maand kiezen die jou het beste uitkomt waar de agenda begint.

Bij Wanapix ontdek je hoe je gepersonaliseerde agenda's kunt maken. In onze eenvoudige editor kun je in een paar eenvoudige stappen je eigen persoonlijke agenda maken.

Het omvat personalisering van: omslag, binnenwerk, formaat, ringkleur, paginaweergave en de startmaand. Plannen maken was nog nooit zo leuk!