5 gebaren om voor het milieu te zorgen

Elk jaar wordt op de eerste dag van november de Ecologie Dag gevierd. Een datum om bij stil te staan en iedereen bewust te maken van het belang om met kleine gebaren zorg te dragen voor het milieu. Begin met het instellen van gezonde gewoonten voor uzelf en uw omgeving. Hieronder geven wij je tips over hoe jij zorg kunt dragen voor het milieu en ideeën voor gepersonaliseerde ecologische producten.

Op welke lijst wil jij staan?

China en de Verenigde Staten staan bovenaan een lijst van de meest vervuilende landen ter wereld. Er zijn echter ook landen, zoals Finland, IJsland en Zweden, die het meest ecologisch zijn op deze planeet. Elk jaar worden de regeringen zich meer en meer bewust van de wereldwijde klimaatverandering. Om de prestaties van landen te meten, wordt de milieuprestatie-index (EPI) berekend. Dit is een methode om de milieu beleidspraktijk van een land te kwantificeren en in cijfers uit te drukken.

Nederland staat in 2020 op de elfde plaats in de lijst van groenste landen. Het is zeven posities gestegen ten opzichte van 2018. De studie toont dat de Europese landen in een zeer goede positie staan, aangezien 15 van de top 20 uit dit werelddeel afkomstig zijn. Dit is grotendeels te danken aan uitvoering van nieuw milieubeleid, hoewel dit op zichzelf niet voldoende is. Er is nog veel werk aan de winkel en de regeringen moeten serieus werk maken van het terugdringen van de verontreiniging. Een van die maatregelen is de Overeenkomst van Parijs, die door 174 landen en de Europese Unie is ondertekend. Deze overeenkomst werd in december 2015 bereikt en in april 2016 ondertekend. Daarin zijn milieumaatregelen voor de korte en de lange termijn vastgesteld die vanaf 2020 moeten worden uitgevoerd. Het doel is de temperatuur tegen 2100 wereldwijd terug te brengen tot onder het pre-industriële niveau. Een taak waaraan zij nu moeten beginnen te werken, en waaraan wij allen kunnen deelnemen, door met kleine gebaren te helpen.

Verander je gewoonten

De aantasting van de ozonlaag en de opwarming van de aarde zijn slechts enkele van de meest problematische milieuproblemen van vandaag. We zijn allemaal deel van het probleem en deel van de oplossing. Dit betekent dat wij ons bewust moeten zijn van de situatie en moeten proberen deze te veranderen met kleine gebaren in ons dagelijks leven. Het is ook van essentieel belang kinderen bewust te maken, zodat zij zich deze verbintenis eigen zullen maken en deze zullen hebben geassimileerd wanneer zij opgroeien. Deskundigen op dit gebied wijzen op het belang van mondiale bewustwording, en daarom wilden wij vijf kleine gebaren bundelen die je in jouw dagelijks leven kunt invoeren:

Begin nu

Het is tijd om alles wat je geleerd hebt in praktijk te brengen en te beginnen met kleine gebaren. Weiger tassen mee te nemen in de supermarkt of gebruik waterflessen in plaats van plastic flessen. Neem gezonde gewoonten aan en samen zullen we het milieu beschermen en verzorgen. Wij hebben een selectie gemaakt van onze meest ecologische gepersonaliseerde producten die nuttig kunnen zijn voor jou:

Ecologische ontwikkeling van foto’s laat geen chemische resten achter die gevaarlijk zijn voor het milieu.

Vervang je plastic flessen door deze praktische waterfles, die je drank lekker warm of koud houdt.

Gooi de plastic boodschappentas weg en neem een katoenen draagtas mee.